Westrom managementstructuurwijziging

Westrom Groen BV is een groenbedrijf waar onder andere Wsw-medewerkers van de Westrom dagelijks het onderhoud verzorgen van de openbare ruimten in de gemeenten Roermond, Leudal en Roerdalen.


Tot eind 2018 werkten deze 180 groenmedewerkers in de Joint Venture Prio Verve Groen, totdat besloten werd om deze samenwerking voortijdig te beëindigen. Deze beëindiging had tot gevolg dat Westrom vanaf 2019 de uitvoering van de groenactiviteiten voor de gemeenten Roermond, Leudal en Roerdalen tijdelijk heeft voortgezet vanuit de Groen BV.


In 2020 hebben de gemeente Roerdalen en Leudal het onderhoud van de buitenruimte zelf georganiseerd (met Wsw-medewerkers). Inmiddels heeft de gemeente Roermond besloten om vanaf 1 januari 2022 een eigen overheids-BV voor Groenonderhoud en Reiniging op te richten. In deze overheids-BV zullen alle ruim 100 medewerkers van Westrom Groen BV, worden aangestuurd vanuit de nieuwe organisatie. Gemeente Roermond wordt eigenaar en opdrachtgever. Tot die tijd zal Westrom Groen BV het onderhouden van de buitenruimte in de gemeente Roermond blijven verzorgen.


Vanwege de specifieke organisatie- en groenkennis is Kragten door de Westrom gevraagd om te adviseren in de ontbinding van de Joint Venture en vervolgens inhoud te geven aan de oprichting en aansturing van Westrom Groen BV. 

Onze collega Roy van Rijt is manager en verantwoordelijke voor het groenbedrijf. Daarnaast is hij actief betrokken bij het opstellen van de businesscase voor de overheids-BV en inrichting van de nieuwe organisatie. Arno Damen, die Roy ondersteunt, is operationeel verantwoordelijk en projectleider van de onderhoudscontracten.

Project:
Westrom managementstructuurwijziging
Locatie:
Roermond
Klant:
Gemeente Roermond
Terug naar projecten