Wijkbeheerplannen Sittard-Geleen

Is het wijkbeheerplan van de toekomst een verbindend en inspirerend platform voor de wijk?

Speel online de game en maak zo onze gezamenlijke tuin beter! Dat klinkt heel tegenstrijdig: door het spelen van een online game, buiten een verbetering realiseren. Toch kan het, en wel in Sittard-Geleen!

Met het spelen van de online game geeft de bewoner en ondernemer in Sittard-Geleen al spelende aan wat hij belangrijk vindt in de gezamenlijke tuin (de openbare ruimte). Zo hoort de gemeente heel anders dan via de traditionele bewonersavond wat leeft onder bewoners en ondernemers. Bovendien hoef je als bewoner of ondernemer niet op een tijdstip dat het je eigenlijk net niet uitkomt, door de regen te fietsen en te luisteren naar een presentatie die toch net iets saaier is dan de laatste aflevering van “Wie is de mol?”, maar kan je gewoon vanaf je eigen bank met je favoriete slobbertrui aan en dat toch net iets te saaie favoriete programma van je partner op de achtergrond iets heel nuttigs en leuks doen.

Met de game opent de gemeente de dialoog over de waarden in een wijk en hoe we hier met de gemeenschappelijke tuin samen aan kunnen bijdragen. Dit kan de gemeente doen met het dagelijks onderhoud dat zij uitvoeren. Ook bewoners en ondernemers kunnen hier aan bijdragen met hun initiatieven. Om de waarden van een wijk nog meer uit te lichten, denken we met de gemeente mee over hoe we de terugkoppeling van de bewoners en ondernemers kunnen gebruiken om de waarden van de wijk nog meer naar voren te laten komen. We verwachten niet dat we dat gaan doen in een traditioneel beheerplan. Dat is een instrument enkel en alleen bedacht vanuit de gemeenten. Wij denken meer aan een platform waar bewoners, ondernemers en de gemeenten samen laten zien wat zij voor initiatieven ondernemen om de waarden van de wijk te laten bloeien. Excelsheets en ambtelijke taal zijn verboden, verhalen en beelden die samenbrengen en inspireren zijn welkom! Nieuwsgierig? Kijk ook eens op www.detuinmanvansittardgeleen.nl.

Project:
Wijkbeheerplannen Sittard-Geleen
Locatie:
Sittard-Geleen
Klant:
Gemeente Sittard-Geleen
Terug naar projecten